Osteopati


Hvad er Osteopati?

Osteopati er en helhedsorienteret manuel behandlingsform, der integrerer traditionelle medicinske fag som anatomi, fysiologi, biomekanik, neurologi, patologi og embryologi. Det er en medicinsk videnskab der benytter sig af manuelle teknikker til diagnose og behandling.

De første osteopatiske teknikker er beskrevet af den amerikanske læge Andrew Taylor Still tilbage i 1879. Osteopati er i dag et effektivt og sikkert system til funktionel diagnostik-og behandling.

Hvordan arbejder en Osteopat D.O?

En Osteopat D.O. benytter manuelle teknikker som manipulering, mobilisering, fascie-teknikker, muskelenergi-teknikker, vicerale teknikker og cranio-sacrale teknikker. Når det er relevant vejledes ligeledes om holdnings-korrektion samt øvelser og træning.

En Osteopat ser kroppen som en helhed og den skal derfor behandles som en helhed. En Osteopat vil altid søge at behandle årsagen til problemet fremfor kun problemet. Den osteopatiske behandling stræber efter at genskabe kroppens balance og bevægelighed. På den måde normaliseres den lokale blodgennemstrømning og nerveinformation, så kroppen stimuleres til at helbrede sig selv. En osteopatisk behandling bliver af de fleste opfattet som blid og effektfuld.


Hvad behandler en osteopat?

Osteopaten behandler alle dysfunktioner, ubalancer, smertetilstande og skader i bevægeapperatet. En osteopat behandler  både akutte skader og problemer og gener der er opstået over længere tid. 


Osteopati i Danmark og udlandet

I Danmark findes endnu ingen etablerede osteopatiske skoler, som der gør i fx England, Belgien, Spanien, Italien, hvor Osteopati er et almindeligt 4-6 årigt kandidat studie. Osteopati er her ligeledes en del af det etablerede sundhedssystem. I USA er uddannelsen til Osteopat integreret i medicinstudiet, og en Doctor of Osteopathy (D.O.) er således specialist i manuel diagnostik og behandling.

Siden 2000 har det været muligt for danske læger, fysioterapeuter og kiropraktorer at studerer deltid i 5-6 år via et Belgisk Akademi (IAO). I Danmark findes aktuelt ca. 55 Osteopater, som bærer titlen Osteopat D.O. (Diplomat of Osteopathy) M.R.O.DK (Medlem af Registrerede Osteopater Danmark).
Specifik+, Kronborggade 5, st. th, 2200 København N

Never stop

dreaming